gavagai.ro

Muzeul Dumnezeului ales al Nepalului

Cum se sărută cu limba

Cum se sărută cu limba

Iată că se termină școala și vine vara, ceea ce înseamnă că ocaziile de a cunoaște persoane pe care vrei să le săruți se înmulțesc. Trebuie deci să fii pregătit și să știi când și cum să o faci, pentru că, altminteri, persoana pe care vrei s-o săruți se va săruta cu altcineva.

Ce este sărutul

Sărutul este acea activitate umană implicând două persoane care își ating buzele. Buzele pot fi atinse cu celelalte buze, cu dinții sau cu limba. De asemenea, buzele pot atinge și alte părți ale corpului; în cazul acesta, sărutul se numește: sărut pe frunte, sărut pe obraz, sărut pe ureche, etc.

Biologii evoluționiști spun că sărutul a apărut în primele stadii ale evoluției umane și că a avut ca origine gestul masculului de a mușca femela hominidă în timpul actului sexual, așa cum le mușcă Pisicu pe prietenele lui de ceafă. Dar biologii n-au pic de romantism, iar teoria lor s-ar putea să fie falsă. După toate probabilitățile, oamenii au inventat sărutul pentru că este o activitate foarte plăcută; în plus, prin sărut îi arăți persoanei sărutate că este importantă pentru tine și-ți arăți disponibilitatea de a-i arăta același lucru prin mișcări corporale ceva mai complicate.

Când trebuie să săruți

Unul din cele mai importante elemente din componența sărutului este momentul. Chiar dacă ai vrea, nu poți săruta oricând ai chef. Momentul sărutul trebuie pregătit cu grijă, fiind punctul culminant al unei serii de acțiuni.

Momentul cel mai potrivit pentru primul sărut este la sfârșitul unei întâlniri. Mulți fac greșeala să sărute la începutul întâlnirii, cu speranța că se vor săruta pe tot parcursul ei, dar persoana pe care o sărută este de obicei nervoasă și emoționata la început, și nici nu se aștepta să fie sărutată. E preferabil să săruți la sfârșitul întâlnirii, pentru că ambele persoane așteaptă asta și pentru că, după ce se termină întâlnirea, fiecare va putea să se gândească la cat a fost de frumos, îndrăgostindu-se.

În momentul în care întâlnirea se termină și ai condus-o pe persoana pe care vrei s-o săruți acasă, începe prin a te uita în ochii ei. E greșit să fii timid și să nu te uiți în ochii ei, pentru că va crede că nu ești sincer. În timp ce te uiți în ochii ei, apropie-te ușor, ridică mâna stângă și atinge-i bărbia și-apoi apropie-te și mai tare, până când buzele tale vor atinge buzele ei. Mâna dreaptă nu trebui să stea inertă, dar nici să o pipăie. Cel mai bine e să stea liniștită pe șoldul ei, ca atunci când dansezi.

Cum se sărută

Am văzut până acum ce este sărutul și care este momentul în care poți să săruți. A venit momentul să aflam și cum se sărută. În povestea noastră, am rămas la momentul în care-i atingi persoanei sărutate bărbia, șoldul și buzele. După ce-i atingi buzele, apasă-le un pic mai tare; în același timp, mângâie-i obrazul și du-ți ușor mâna către ceafa ei. În timpul ăsta, nu uita să închizi ochii, pentru că oamenii cred că atunci când te săruți cu ochii închiși de fapt te gândești la alte lucruri, și mai plăcute, și se simt jigniți dacă n-o faci; în schimb, dacă te săruți cu ochii deschiși, oamenii se gândesc că-ți zboară mintea la altceva și că nu-ți place să te săruți, și vor avea grijă ca sărutul să nu se mai repete.

Să revenim. Îi apeși deci buzele mai tare și îi mângâi ceafa. Persoana sărutată va fi emoționată și va uita să mai respire; dar, când i se va termina aerul din plămâni, va fi nevoită să respire din nou și va întredeschide gura. Mulți încearcă atunci să își strecoare limba în gura întredeschisă, dar e greșit. Este mult mai potrivit să-i muști ușor buza de jos; asta-i va plăcea foarte tare și va inspira și mai mult aer, rezultând un suspin de plăcere. După ce suspină, poți să îi apropii capul și mai tare de al tău (îți amintești că mâna ta stângă îi mângâie ceafa, nu-i așa?) și în sfârșit poți să împingi limba afară din gură, să îi atingi buzele, dinții și vârful limbii. În timpul ăsta, mâna ta dreapta de pe șoldul ei trebuie să o tragă mai aproape de tine. În acel moment, mâna ei stânga se va așeza pe spatele tău, iar mâna dreaptă pe ceafa ta, și ambele te vor trage și mai aproape. Și-atunci închide ochii și nu te mai gândi la nimic, pentru că buzele și limba vor ști și singure ce să facă.

La sfârșitul sărutului, după ce-ați deschis amândoi ochii, trebuie să te uiți în ochii persoanei sărutate și să-i spui ceva frumos, la care să se gândească toată seara și care să facă sărutul de neuitat.

Tablou de Magritte si fotografie de cea.