gavagai.ro

Muzeul Dumnezeului ales al Nepalului

Scrisoarea de denunț, ghid practic

Scrisoarea de denunț, ghid practic

Textul acesta s-a născut din dorință, anume din dorința de a salva de la uitare scrisoarea de denunț, acest monument de stil și virtute. Sperând că veți binevoi să o readuceți la viață, vă ofer un ghid practic:Stimată doamnă,


Îmi fac o neplăcută datorie din a vă informa că ieri, în jurul orelor 21:30 seara, l-am văzut pe cel care vă este consort în fața legii și în ochii lui Dumnezeu în braseria Crizantema, în compania altei parașute, dedându-se unor acte reprobabile care sunt departe de a face cinste unei ființe umane decente cu pretenția de a fi numită soț și tată.

Datoria îmi este cu atât mai dureroasă cu cât vă respect foarte mult și sufăr să vă știu cu onoarea rănită de acest monstru conjugal, de acest satir nestăpânit care, în loc să se ducă seara la soție și copii preferă să-și petreacă timpul liber, după cum am mai spus, în compania altor parașute.

Și, dacă vă întrebați de ce a ajuns atât de devreme azi-dimineață, aflați, stimată doamnă, că din braserie satirul și parașuta au plecat într-un club, iar de acolo în casa parașutei, care vă este vecină de bloc, locuind la scara C, după cum se poate vedea și din fotografiile pe care le-am atașat acestei scrisori.

Mă doare-n suflet, dragă doamnă, când bănuiesc cât veți suferi atunci când veți citi aceste rânduri, dar am considerat că mai bine să suferiți acum decât mai târziu, când poate monstrul o să vă și bată dacă-l luați la întrebări pe unde și cu cine umblă nopțile.

Dacă situația vă pare insuportabilă, puteți, stimată doamnă, să apelați la servicii avocățești de specialitate, de pildă cele oferite de cabinetul de la parter.


Asigurându-vă de tot respectul și condescendența ce vi le port în buzunarul de la piept,


Un binevoitor.

Fotografie de Neal Sanche.