Galeria "Povești"

Omul care avea mucegai înăuntru

Omul care avea mucegai înăuntru

Povestea dramei personale a unui om care a mâncat pâine mucegăită în timp ce citea povești de gavagai.

Persoanele solitare sunt de mai multe feluri. Unele sunt morocănoase și foarte urâcioase, și nimeni nu vrea să aibă de-a face cu ele. Altele sunt speriate de teama de cei din jur, izolându-se ca să se protejeze. Unele, oricât ar încerca, nu se potrivesc cu lumea ambientă și pace. În fine, altele sunt tare aiurite și nici nu le trece prin cap c-ar putea să socializeze.

vizitează

Finalul de poveste

Finalul de poveste

În care se descrie agonia și extazul unui final de poveste, care-și găsește împlinirea altei meniri.

Pe maidan erau câțiva băieți care jucau obligata. Nici pe băieți nu-i atrăsese nimic afară, numai că mamele lor erau casnice și cicălitoare, iar ei preferau să le intre vântul pe sub guler decât țipetele-n urechi.

vizitează

Oamenii de fum

Oamenii de fum

În care se sugerează o eplicație pentru corelația pozitivă între fumat și simțul estetic.

Au fost momente dramatice, sfâșieri între instinctul de a trăi și bucuria admirației superioare, clipe de coșmar și de extaz, cristalizate-n consolare. A fost ceva atât de sublim, că mi-e greu și să-mi imaginez, d-apăi să mai și scriu. A fost un genocid.

vizitează

Omul cu două vieți

Omul cu două vieți

În care se spune povestea unui om a cărui viața seamănă cu o limbă de șarpe.

Tot nefăcând nimic și lenevind, omul căpătă o fire contemplativă. Se gândea mult, mai ales la el însuși. Și, cu cât se gândea mai mult, cu atât era mai conștient că viața lui seamănă cu o limbă de șarpe care-i picură venin în suflet.

vizitează

Fetița certăreață

Fetița certăreață

În care se arată cum a vindecat-o Pisicu pe o fetiță de arțag și se exprima o umbră de regret.

Prinsă în hățișul birocratic al exmatriculărilor, fetița noastră s-a făcut tot mai certăreață, de băgase spaima-n trei cartiere. Din nefericire mai avea și-un chip angelic, ca o floare carnivoră, care-i atrăgea pe străini să intre-n vorba.

vizitează

Pagini: 1 2 3 4 5 6 7 »