Galeria "Miscellanea"

Omul simplu

Omul simplu

Povestea unui om simplu ca o schiță și a gândurior sale despre oameni și capetele lor.

Viețile oamenilor, ca să vă spun și-un aforism, sunt ca artele plastice. Am cunoscut domnișoare ce semănau cu niște acuarele, bătrâni cu oasele moi și înnegrite ca o mină 6B, persoane importante ca o gravură, am cunoscut monștri, măști mortuare, schelete metalice, uriași cu picioare de lut, ființe de plastilină. Am cunoscut vreo două capodopere.

vizitează

O dragoste de un sfert de oră

O dragoste de un sfert de oră

În care povestesc cum m-am îndrăgostit în mod violent și inexplicabil, ce gânduri am avut în timpul ăsta și cum mi-a trecut.

Mergeam ezitant, fixând-o, iubind-o și temându-mă. Pluteam pe lângă rafturi și începeam să am febră. Mersul îmi era schizoid, făceam un pas avântat și imediat unul împiedicat, ca un invalid cu un picior mai scurt mânat de o dilemă.

vizitează

Câinele și cățelul

Câinele și cățelul

O improvizație modernă pe o temă fabulatorie clasică.

Câinele și cățelul va fi o fabulă nemuritoare în manualele de literatură română ale viitorului. Zic asta cu toată modestia care-i șade bine unui autor conștient de fiecare picătură de înțelepciune îndesată în text.

vizitează

Toma de Aquino

Toma de Aquino

Viața sfântului Toma de Aquino, așa cum s-a petrecut în închipuirea lui gavagai.

Toma de Aquino își dădu sfârșitul, așa cum o să ni-l dăm cu toții, plătind datoria sacră pentru darul vieții pe care fără de merit l-am primit ca să ne batem joc de el.

vizitează

Exegeză și găini

Exegeză și găini

În care se sugerează că actul exegetic seamănă foarte tare cu jumulirea unei găini opărite.

Jumulirea textului, adică exegeza, constă în extragerea de pene, fulgi și puf din corpul textual. Frazele și ideile extrase sunt puse la uscat și apoi îndesate în perne, ca să aibă rațiunea pe ce să doarmă, iar ceea ce rămâne din text este folosit pentru ciorba „mentalității colective”.

vizitează

Pagini: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 »